Polyester plamuur

Toepassingen: • Opvullen en verwijderen van putten en gaten door verwering in hout, zoals bij raam- en deurkozijnen. • Gladde en fijne afwerking van een standaard vul- en vezelplamuur (KK plast en V11) • Licht belastbare verlijming van hout, steen, metaal, polyesterdelen, PVC en ABS. • Egaliseren van oneffenheden op staalen polyesterdelen.

Polyestersystemen, harsen en sets

1 component polyurethaanhars, dat chemisch verhardt door toedoen van de luchtvochtigheid. Zo ontstaat er een extreem slijtvaste film met hoge slagvastheid. G4-EXTRA is een optimale grondlaag voor polyesterbekledingen en vloercoatings op verschillende ondergronden. Daarnaast kan de G4-EXTRA eveneens toegepast worden als verzegelinglaag op vochtige vloeren en muren, op hout en op cementgebonden vloeren. G4-Extra heeft een geelachtige transparante kleur, die door inwerking van UV zich verder zal benadrukken. Toepassingen: • Isoleer- en verzegelingslaag voor beton, cement, steen zoals vochtige keldermuren • Grondlaag voor 1- en 2-componentenproducten zoals ESTOVOSS vloerverf. • Grondlaag voor polyesterbekledingen op staal, hout, bezetting en beton • Bindmiddel voor reparatie mortel en houtrot.

Epoxysysteem harsen en sets

Epoxy BK is een oplosmiddelvrij en geurloos epoxyhars, dat zowel als coating, giethars (met of zonder vulstoffen) en als lamineerhars ingezet kan worden. Het hardt kleefvrij uit aan het oppervlak en is transparant tot kleurloos. Verkleuren tegengaan door nabehandeling met bijvoorbeeld Paint G8 Super. Toepassingen • Beschilderen en waterdicht maken van poreuze en gladde ondergronden, reeds in 1 laag • Impregneerhars in combinatie met versterkingsweefsels • Giethars voor elektronische componenten • Verlijming van glas (bijvoorbeeld aquariums), steen en hout

Rubbers en accessoires voor mallenbouw

Identiek kopiëren van originele vormstukken. Sicovoss gietrubbers zijn hoog elastische, zelflossende silicone afgietmaterialen voor de reproductie van mallen van figuren, sculpturen, reliëf en technische mastermodellen. In deze mallen kan met gips, zellaan, kunstharsen en vele andere stoffen meerdere keren gietingen worden verricht. Kan zowel gegoten of met toevoeging van een indikkingsadditief ook als spatelbare massa toegepast worden.

Gietmassa

Zelflossende en uiterst elastisch blijvende 2-componenten silicone gietrubber voor het afgieten van uiterst precieze modellen met ultra fijne details en zeer diep ingesneden delen. Door de verbeterde scheurvastheid is deze rubber uitstekend geschikt voor het gieten in grote oplage met hoge mechanische belasting. Laat zich op dezelfde wijze verwerken als de NL-1. Kan met het THIX additief ingedikt worden om zo met een kwast of spatel verwerkt te kunnen worden.

Glasmat en glasweefsel

Glasmat 300 gr/m² fijndradige versterkingsvezel op basis van glasvezel. Goede waterbestendigheid voor de productie van waterbelaste vormstukken of onderdelen, in combinatie met KR en AZUR polyesterhars. 450 gr/m² zware glasvezel voor de opbouw en versterking van sterk belaste polyester laminaten. Dient verwerkt te worden in combinatie met KR of AZUR polyesterhars. Glasweefsel 160 gr/m² zeer fijn glasweefsel voor technisch moeilijke vormstukken en onderdelen in combinatie met polyester en epoxy. 400 gr/m² sterk glasweefsel voor zwaar belaste vormstukken of onderdelen, gelamineerd met polyester of epoxyhars.