PLA

PLA (Polylactide)

Polymelkzuur of polylactide is de naam voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Dit materiaal wordt vaak aangeduid met PLA (PolyLactic Acid). Dit materiaal is biologisch afbreekbaar en biocompatabel. Dit materiaal wordt geproduceerd uit plantaardige grondstoffen (maiszetmeel of suikerriet). PLA is een duurzaam alternatief voor de traditionele kunststof soorten die uit petroleumchemicaliën bestaan zoals polyetheen, polypropeen of polystyreen.

ABS (Acrylonitrile butadiene styrene)

Kenmerkende eigenschappen van ABS zijn de hoge sterkte en slagvastheid, ook bij lagere temperaturen. Verder is ABS goed maatvast en krasvast. Het oppervlak is vaak voorzien van een nerf, waardoor eventuele krasjes minder zichtbaar zijn. ABS laat zich uitstekend lijmen, lakken, warmvervormen en metalliseren. Het materiaal wordt vaak gebruikt als grondstof voor spuitgietproducten maar tegenwoordig ook voor 3D-printen. Toepassingen: behuizingen, veiligheidshelmen, bekledingsmateriaal, profielen voor bijvoorbeeld ski’s en surfplanken, automobielindustrie, sanitaire producten.

absplus dimension

PETG

PETG (Polyethyleentereftalaatglycol)

PETG (polyethyleentereftalaatglycol) is een sterk en flexibel filament met uiteenlopende mogelijkheden voor 3D-printen. Het heeft een lagere smelttemperatuur dan PET en blijft bij iedere manipulatie transparant. Met PETG worden de sterkte en duurzaamheid van ABS en het printgemak van PLA samengebracht.

Speciaal filament

Onder deze categorie vallen hout, carbon fiber, fluorescerend en helderheid.

Special Filament Laywood