Garantietermijn

We hebben te maken met een wettelijke garantie en de fabrieksgarantie van de fabrikant. Afhankelijk van welk product u koopt, hangt hier een garantie van twee of één jaar fabrieksgarantie aan vast. Dit betekent dat 3D2BUY er voor staat dat een artikel in goede staat verkeert en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren zoals u mag verwachten. Daarnaast verlenen wij per productgroep de volgende specifieke garantie:

Printers:
Printers hebben een afwijkende garantieprocedure. U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van onze PUT IN-service of onze telefonische ondersteuning om het probleem op te lossen, waarna u zelf kunt kiezen of u de fout zelf herstelt of dat u toch gebruikt maakt van onze PUT IN-service.

Garantieprocedure
Het is vervelend als een artikel niet, of niet naar behoren functioneert. Volg altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking en raadpleeg ook de handleiding van uw printer voor eventuele probleemoplossingen.

Als een artikel direct na ontvangst niet goed functioneert, dan dient u dit zo snel mogelijk aan ons kenbaar te maken. Neem in dit geval contact op met onze klantenservice voor een probleemoplossing. Mocht het artikel toch defect blijken, dan zullen wij altijd een oplossing voorstellen. Wij adviseren u ook graag als u een artikel elders heeft aangeschaft.

Volg de volgende stappen als u een artikel naar ons wilt versturen voor garantie:
Vraag binnen de garantietermijn een RMA-nummer aan bij onze klantenservice.
Stuur het defecte artikel zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na toekenning van het RMA-nummer naar ons op.
U ontvangt van ons een gratis antwoordnummer voor de verzending.
Verpak het garantieartikel degelijk als u het verstuurt.
In de garantiezending dient duidelijk een briefje met adresgegevens en telefoonnummer alsmede de omschrijving van het probleem en het RMA-nummer aanwezig te zijn.
Voeg ook een kopie van het aankoopbewijs toe.
De consument draagt het risico voor de retourzending. Wij adviseren daarom om het pakket aangetekend te verzenden en het verzendbewijs te bewaren, zodat u een eventuele vermissing kunt claimen bij uw vervoerder.

Kijk voor de exacte situaties waarin garantie geldt en uitsluitingen hierop, onder artikel Garantie van onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden.