Folies & Bouwplaten

Materialen hebben een krimp de ene meer dan de ander PLA heeft weinig krimp terwijl ABS dit meer heeft. Het resultaat is dat de hoeken loskomen van de bouwplaat. Om dit zo goed als mogelijk tegen te gaan hebben wij oplossing in de vorm van Folies en Bouwplaten van bijvoorbeeld Carbon, PET of BuildTak.

Nozzles & Extruders

Door het 3D Printen van materialen zijn de Nozzles, Heatblocks en Extruders aan slijtage onderhevig en zal naar verloop van tijd deze vervangen moeten worden. Schoonmaken is vaak maar een tijdelijke oplossing er is niets ergerlijker als je na het schoonmaken wederom een printjob de mist in is gegaan. Wij raden daarom aan om toch regelmatig je nozzles en andere onderdelen te vervangen om verzekerd te zijn van een goede 3D Print kwaliteit.

Mechanica

Het mechanische gedeelte van de 3D Printer zijn als de spieren van een mens. Snelheden en nauwkeurig printen hangt van een groot gedeelte van het mechanische deel af. Is een onderdeel defect of wil je een verbetering aanbrengen dan heb je bij ons een ruime keuze aan mechanische onderdelen.

Elektronica

De keuze aan elektronica is bij ons voornamelijk gebaseerd op de UP 3D Printers van TierTime. daarnaast hebben we een gedeelte voor de befaamde RepRap printers.

Motoren

Wilt u een snelle of krachtige motor of bent u op zoek naar een Motor voor uw merk 3D Printer kijk onder deze rubriek of u motor er tussen zit.